نماینده محترمی در مجلس ادعا کرده بود که از طرف هیأتهای اجرایی به برخی داوطلبان شوراها زنگ زده و گفتهاند انصراف دهید. و به شدت از این کار شکایت داشت و آن را مخالف آزادی و انتخابات پرشور دانست!
عرض میکنم: اول این که در نهایت "پیشنهاد انصراف"بوده است نه "الزام و اجبار به انصراف"؛ میتوانند انصراف ندهند و در پروسه انتخابات بمانند تا رد صلاحیت شوند. (به شرحی که در ادامه خواهد آمد)
دوم این که باید در چرایی این پیشنهاد هم تأمل کرد. و سوم این که نظارت بر انتخابات شوراها، کار خود مجلس است و ربطی به شورای نگهبان ندارد؛ یعنی نماینده محترم شکایت خودشان به خودشان بردهاند؟!
شورای نگهبان هم به برخی نامزدهای ریاست جمهوری چنین پیشنهادی کرده و البته دلیل این پیشنهاد را هم مطرح کرده است. (لینک خبر)
اگر نماینده محترم فوق الذکر، تاکنون به علت این گونه پیشنهادها نرسیدهاند، خبر فوق را حتما دیدهاند و رفع ابهام خواهد شد؛ البته اگر در صدد فهمیدن مطلبی باشند و الا اگر قصد تشویش و سیاهنمایی داشتهاند، موضوع فرق خواهد کرد. انسان خواب را میشود بیدار کرد، اما کسی که خود را به خواب زده، بیدار کردنش مثل مرده زنده کردن است!
اما اگر بخواهیم جزئیتر وارد شویم، نمونههایی ذکر میشود. بر اساس اطلاع، به کسی که ریاست دانشگاهی را بر عهده داشته، به خاطر عدم استعفا از شغلاش در موعد مقرر، قطعاً رد صلاحیت میشده و چون رد صلاحیت بار منفی داشته، پیشنهاد انصراف مطرح شده تا برای مردم ابهامی پیش نیاید و در اذهان عمومی به جرم دیگری متهم نشود!
یا به برادری که سابقه اقدام به خودکشی داشته، گفته شده که اگر انصراف بدهد برای آبرویش بهتر است؛ چون در نهایت، علت رد صلاحیت، در افواه خواهد پیچید.
یا به فرد سومی که سابقه چند باره محکومیت در دادگاه انقلاب داشته، یا دیگری که در هفتههای اخیر پای منقل دستگیر شده، پیشنهاد شده انصراف بدهند؛ آیا این نمونهها و پیشنهاد انصراف به آنها، خلاف اخلاق است یا این که نظام و هیأتهای اجرایی را به تهدید برخی داوطلبان متهم کردن، خلاف اخلاق است؟! قضاوت با شما.
و البته عزیزانی که پیشنهاد انصراف به آنها داده شده، میتوانند خربزه را بخورند و پای لرزش هم بنشینند!
(یادداشت بعدی ان شاء الله یکشنبه آینده درج خواهد شد)