سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نمی‌دانم که این گزارش درست و واقعی است یا نه و آیا تکذیب و اصلاح خواهد شد یا نه، ولی اگر حتی یک درصد این آمارها هم درست باشد،‌ وای به حال کسانی که دانسته یا ندانسته این تخلفات را رقم زدند؛ وای به حال آنها در روزی که فریادرس هر کسی، فقط عمل اوست!

به گزارش جهان به نقل از شبکه خبر،‌ دکتر مجتبی صدیقی در نشست خبری گفت: شماری از دانشجویانی که از سال 85 تا 92 به خارج اعزام شده‌اند، شرایط اعلام شده در فراخوان را نداشتند مثلا حداقل معدل کارشناسی باید 14 و کارشناسی ارشد 16 می‌بود که معدل 73 نفر در مقطع کارشناسی زیر 14 و 70 نفر در مقطع کارشناسی ارشد زیر 16 بوده است.

وی با اشاره به تخلفات انجام شده در تبدیل وضعیت دانشجویان بورس خارج به داخل از سال 89 به علت مشکلات ارزی افزود: از بین 1884 نفر تبدیلی، 228 نفر معدل کارشناسی زیر 14 ( شامل 7 نفر زیر 12-70 نفر 12تا13 - 151 نفر 13 تا 14) و 305 نفر معدل کارشناسی ارشد زیر 16 (شامل 14 نفر زیر 14 - 54 نفر 14تا15 - 247 نفر 15تا16) داشتند و 235 نفر هم اصلا معدل خود را اعلام نکرده‌ اند.

صدیقی گفت: شرط سنی برای تبدیل قبولی های خارج به داخل و پذیرش در دانشگاه های داخلی حداکثر 33 سال پیش بینی شده بود که 325 نفر موقع معرفی فاقد شرط سنی بودند و در پرونده‌های 183 نفر نیز سند محضری برای خدمت سپرده نشده است.

وی دانشگاه علامه طباطبایی را با 259 نفر بالاترین پذیرش (تبدیل) اعلام کرد و افزود: تقریبا در خصوص نیمی از این 1884 نفر هنوز نظر گزینش یا هیئت مرکزی جذب دانشجو را نداریم.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه 550 نفر از این افراد اکنون جایابی شده‌ اند و حکم بورس گرفته‌ اند، گفت: به ازای هر یک از رشته های علوم انسانی مبلغ 30 میلیون تومان و غیر علوم انسانی 40 میلیون تومان شهریه به دانشگاه ها پرداخت می شود که تا پایان 92 را پرداخت کرده‌ ایم.

صدیقی افزود: در این مسیر حضور آقازاده ها و منسوبان هم دیده می شود و اسامی این عده هم وجود دارد.

وی شمار مربیان استفاده کننده از شرایط بورس داخل را 933 نفر اعلام کرد و گفت: در این حوزه خیلی شرایط کیفی پیش بینی نشده بود و مربیان با ارسال سابقه می‌توانستند به دانشگاه‌ها معرفی شوند.

وی با بیان این که با نظر وزیر علوم وارد بحث پرونده‌های گذشته نشده‌ ایم و برخلاف گفته یکی از روزنامه‌ها نبش قبری صورت نگرفته است گفت: در گزارشی که به کمیسیون علوم و تحقیقات مجلس داده شد اعضا تاکید بر برخورد داشتند.

صدیقی افزود: نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات از یکسال پیش با استقرار نماینده در سازمان امور دانشجویی به بررسی پرونده ها پرداخته و مواردی را اعلام کرده‌اند و منتظریم نظرشان را در ارتباط با موارد خلاف قانون و آیین نامه مشخص شود و تفسیرهای حقوقی هم معلوم شود.

صدیقی در ادامه افزود: کار اعزام دانشجو به خارج بر اساس قانون 1364 مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی آن به سال 1368 و از طریق آزمون صورت می‌گرفت.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سالهای اخیر این بند بیشترین متقاضی را داشت گفت: داوطلبان علاوه بر شرکت در فراخوان باید از سوی معاون فرهنگی وزارت علوم یا تشکلی دانشجویی یا مدیرکل بورس و اعزام و یا روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی معرفی می‌شدند.

صدیقی افزود: اگر داوطلب مستعدی در گوشه کشور بود ولی مورد شناسایی این چهار مرجع قرار نمی گرفت مورد پذیرش نهایی قرار نمی‌گرفت.

وی تعداد دانشجویان اعزامی به خارج از سال 85 تا 92 را 729 نفر اعلام کرد.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه امتیاز بورس خارج امتیاز بزرگی است افزود: برای هر بورس از 600 میلیون یا یک میلیارد تومان هزینه می‌شود.

صدیقی گفت: از سال 89 با توجه به مشکلات ارزی بحث تبدیل قبولی‌های خارج به داخل مطرح شد (دانشجویان اعزام نشده) که 1884 نفر تبدیل به داخل و به دانشگاه‌های داخل معرفی و با گرفتن پذیرش در مقطع دکترا مشغول به تحصیل شدند.

رئیس سازمان امور دانشجویان روند جدید برای تبدیل یا بورس خارج از کشور را همان دو مسیر آزمون و مربی اعلام کرد و افزود: ما اعلام کردیم دانشجویانی که خواستار اعزام به خارج هستند در آزمون دکترا شرکت کنند.

صدیقی گفت: حدود 110 ظرفیت بورس خارج برای سال 93 در نظر گرفته‌ایم و به دانشگاه‌ها اعلام کرده‌ایم دو برابر آن یعنی 220 نفر جذب داشته باشند تا پس از مصاحبه علمی و بررسی سوابق نیمی را انتخاب کنیم.

وی افزود: درباره قریب به اتفاق کشورها مشکل خاصی از جهت اعزام دانشجو نداریم.

صدیقی گفت: در مورد بورس داخل هم که فراخوان جذب آن در اردیبهشت داده شده است 200 نفر جذب خواهیم کرد و حداقل معدل تراز کارشناسی 15 و کارشناسی ارشد 17 است.

وی افزود: اگر دانشجویان جزو 20 درصد ممتاز دانشگاه های خودشان باشند می‌توانند تقاضای بورسیه دهند که این عدد قبلا 10 درصد بود.

معاون وزیر علوم گفت: آئین‌نامه مربیان دانشگاه‌ها نیز بازنگری شده است و شرایط علمی و 60 درصد نمره ارتقاء ضروری است و دانشگاه‌ها با داشتن سابقه خدمت و حداکثر سن و براساس ظرفیتی که تابستان اعلام خواهیم کرد جذب مربیان را انجام خواهند داد.

صدیقی همچنین از اعزام 400 نفر دانشجوی دکترا برای فرصت مطالعاتی در سال گذشته دو برابر آن برای امسال خبر داد.


نوشته شده در  دوشنبه 93/3/5ساعت  11:15 صبح  توسط جواد پورروستایی 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درود بر اهالی ورزنه!
حرکت؛ درجا؟!
آخر دورویی!
ابهام ادبی
زور عجیب سوتیها!
عاقبت حکم تخریب؟!
چاه مجاز یا غیرمجاز؟!
درخواست افزایش ظرفیت!
افقهای جدید اشتغال بانوان!
پرسشگری خطرناک!
قحط الرجال
[عناوین آرشیوشده]